Kmetijske rešitve

Kmetijstvo

Kontakt

Pregled novic: Trajnostno kmetijstvo

Več o novicama iz območja trajnosti kmetijstva preberite tukaj...

Krumpir

ZATIRANJE PLEVELOV V KROMPIRJU

Pred vznikom krompirja priporočamo uporabo preverjenega herbicida Stomp® Aqua. Po vzniku krompirja za zatiranje enoletnih in nekaterih večletnih širokolistnih plevelov lahko uporabite herbicid Basagran® 480. Za zatiranje enoletnega in večletnega ozkolistnega plevela v krompirju po vzniku je na voljo herbicidna kombinacija Focus® Ultra. ko je plevel visok 20 do 30 cm. Značilno za njegovo delovanje je odmiranje najmlajšega lista plevela, ki ga lahko izvlečemo.

Čebula - zatiranje eno in večletnega plevela v čebuli in poru

Focus® Ultra + Dash® HC je herbicidna kombinacija za zatiranje eno- in večletnega ozkolistnega plevela v čebuli in poru. Zlasti je učinkovita rešitev za: njivski lisičji rep, srakoperec, divji oves, divje proso, ljulke, stoklase in samoniklo žito, plazečo pirnico in divji sirek. Škropilni brozgi dodajte močilo Break Thru® S 240 za izboljšanje pokrovnosti rastlin in podaljševanje trajanja omočenosti, izboljšanje omočenosti substrata in večjo mobilnost ogorčic

Profesionalno varstvo pšenice

Proizvodnja »suhega zlata« je zelo zapletena, saj je izpostavljena številnim vplivom plevela, škodljivih žuželk in glivičnih obolenj. Aplikacijo je pri pšenici pogosto treba izvajati do faze razraščanja Pri nas največjo težavo pri žitu predstavlja širokolistni plevel, najznačilnejše bolezni pa so: fuzarioze, žitna pepelovka, rja, pegavost lista in klasa. Priporočamo dva tretmaja. Z zgodnjim tretmajem omogočimo uspešno zaščito spodnjih listov, ki jih je najtežje varovati.

Top