Najboljše prakse Vodiča za zatiranje mravelj

Izdali smo strokovni vodič z najboljšimi evropskimi praksami za zatiranje mravelj, ki bo pomagal pri zatiranju tega škodljivca, ki povzroča največ škode v domovih, bolnišnicah, restavracijah in drugih zgradbah.

Vodič podaja glavne vrste, ki povzročajo težave, ter vitalne elemente njihove biologije in obnašanja, ki jih je treba izkoristiti, da se zagotovi najbolj zanesljiv in dolgoročen nadzor.

Podaja jasno strategijo za zatiranje škodljivcev na podlagi kakovostnih vab z uporabo najbolj privlačne in učinkovite tekočine z zapoznelim delovanjem Fourmidor® za dosego nadzora celotne kolonije. Ta je dopolnjena z dodatnim pršenjem na mestih, kjer je potrebna hitra učinkovitost (onesnaženje hrane) in uporaba fizikalnih ukrepov, ki ščitijo pred ponovnim napadom novih kolonij.

Najbolj učinkoviti programi za zatiranje mravelj vključujejo:

podroben pregled prostorov v suhem vremenu, da se določi stopnja prisotnosti, vrsta mravelj (kjer je mogoče), glavne poti in dostopna točka;

pri sledenju zunanjim stezam mravelj daleč do gnezda je treba upoštevati, da je stezo težje locirati v mokrih pogojih;

namestitev zadostnega števila profesionalnih tekočih vab za mravlje vzdolž zunanjih stez mravelj z uporabo postaj za vabe ali vremenske zaščite;

namestitev dodatnih točk z vabami okoli vstopnih točk in vzdolž zunanjih stez mravelj na lokacije, kjer obstaja najmanjša možnost za odstranitev vab med čiščenjem;

pršenje s preizkušenim kontaktnim insekticidom vzdolž stez in v okolici vstopnih točk kot dopolnitev vabam na lokacijah, kjer je potrebni takojšnji vidni učinek.

V celoti poučimo stranke o programu in lokacijah zunanjih vab ter jih še posebej opozorimo, da vab ne počistijo ali v njihovi bližini uporabljajo aerosolne insekticide.

Vrnitev čez 2-4 tedne, da se preverijo nadaljnji znaki nadloge, vabe se ponovno nanesejo, če jih ni več in če so mravlje še vedno prisotne.

Sredstva za varstvo rastlin uporabljajte varno. Pred uporabo obvezno preberite etiketo z navodili za uporabo.